Hírek Magyarországi hírek A következő tíz évben is konzervatív miniszterelnöknek kell vezetni ezt az országot

A következő tíz évben is konzervatív miniszterelnöknek kell vezetni ezt az országot

Orbán Viktor ismét világnézeti fejtegetésbe fogott az EU-csúcson tapasztaltak alapján.

Úgy foglalta össze a vitákat, hogy az egyik oldalon olyan erők állnak, amelyek azt állítják, hogy már túl vannak a keresztény kultúra korszakán, és a népek összekeveredését, a migrációt támogatják, így állításuk szerint a mi kereszténységünknél „magasabb kultúrát” képviselnek, „azaz ez előrelépés a történelem lépcsőházán”. A másik oldalon pedig azok a nemzetek állnak, akik ezt nem támogatják, hanem a keresztény gyökerekre építenek, nem akarnak összekevert népességet, párhuzamos társadalmakat, a családok szétzúzását. Majd ezzel az intelemmel folytatta:

Ezért arra kell felkészülnie a magyar miniszterelnöknek, hogy nemcsak a következő 1-2 évben, hanem még egy évtizeden keresztül folyamatosan vívnia kell ezeket a csatákat. Ennek vannak kitüntetett pillanatai, mint most a brüsszeli volt, és vannak unalmasabb hétköznapi pillanatai is, de csak olyan nemzeti kormánynak és miniszterelnöknek szabadna az ország élén állnia a következő tíz évben, aki érti ezt az összefüggést, látja ezt a csatát és képes kiállni az országért.

A „92 óra munka, 12 óra alvás és 0 óra szórakozás” kifejezéssel, amit kiírt a Facebookra, arra utalt, hogy ő mivel volt katona, jobban bírta a terhelést a maratoni tárgyalásokon, mint a „libernyákok, akikkel vitatkoznom kell”.

Szerinte eurós bla-bla nyelven azt kell mondani az EU-csúcsról, hogy sikerült Európa érdekében megállapodni és egy nagy költségvetési csomagot kialkudni, míg magyar szempontból úgy lehet ezt leírni, hogy

a magyar és a lengyel erők megállították a brüsszeli erők támadását,

ez a kettő ugyanazt jelenti.

A műsorvezető felhozta, hogy az Európai Parlament tegnapi állásfoglalásában elutasította az uniós csúcson született alkut amiatt is, hogy az EU-s pénzek jogállamisági feltételrendszerrel való összekötése az állam- és kormányfői megállapodás alapján gyengének tűnik (tehát benne van a szövegben és minősített többséggel a jogállami feltételrendszert is el fogják majd fogadni a Tanácsban – a szerk.), Orbán úgy reagált: várható volt az EP elégedetlensége, de a V4, és elsősorban a magyarok és lengyelek (ez a két ország áll jogállamisági eljárás alatt)

visszaverték azt a kísérletek, hogy a bennünket megillető pénzekről mások döntsenek.

Úgy fogalmazott:

ők azt szerették volna elérni, hogy bár mi megkapjuk a pénzt, de a felhasználását más országok dönthessék el, akik támogatják a bevándorlást és „gyűlölnek bennünket, nem túlzok”.

Szerinte ezek az országok azt szeretnék, ha bejönnének a balkáni útvonalon az emberek, és Soros György áll a hátuk mögött és

„azt szeretnék, ha zsarolhatnák a mi országainkat”.

Azt is jelezte, hogy mivel a jogállamisági feltételeket az EU-s pénzekkel összekötik, ezért lesznek még támadások, így a mostani helyzetet és a kilátásokat ezekkel a szavakkal írta le:

Kitartóan próbálkoznak, mert ez a dolguk, meg mégiscsak meg kell dolgozniuk a pénzért. Ezért nekünk az egyik sikert a másik után kell majd elérnünk.

Mi most nem háborút nyerünk, csak egy nagyon fontos csatát.

Forrás: Portfolio.hu