Hírek Sport hirek A Hungaroringen alább hagyott a térdelős őrület

A Hungaroringen alább hagyott a térdelős őrület

A Black Lives Matter támogató Lewis Hamilton kritikával illette a Grand Prix Versenyzők Szövetségének igazgatóját, Romain Grosjeant, ugyanis a brit szerint a Haas-pilóta a háttérbe akarja szorítani a rasszizmus elleni kiállást.

Ahogy a két ausztriai versenyen, úgy a Magyar Nagydíjon is összegyűltek a versenyzők, hogy kimutassák, ők is részt akarnak venni a rasszizmus megállításában. Azonban ezen a hétvégén erre már csak a bokszutcában került sor.

Nem minden versenyző ért oda időben a ceremóniára, többen is elkéstek. És ahogy korábban is, Lewis Hamilton és néhány társa le is térdelt, hogy ezzel a gesztussal kifejezzék támogatásukat a rasszizmus elleni harcban, de ez már a közvetítésben nem látszott. A magyar Himnuszt nem gyalázták meg.

Amikor Hamiltont a verseny után arról kérdezték, hogy elvesztette-e a Forma-1 kampánya a lendületét, a brit pilóta kritikával illette a Haas-pilóta Romain Grosjeant.

„Grosjean úgy gondolja, hogy nem fontos ezt csinálni. Ő is azok közé tartozik, akik szerint egyszer elég volt, és többször már nem is kell csinálnunk. Próbáltam beszélni vele arról, hogy mi a probléma, és hogy a probléma nem tűnt el, ezért kell továbbra is harcolnunk az egyenlőségért.”

Majd hozzátette:

„Szerintem a legutóbbi versenyzői megbeszélésen meg sem említette a témát, ahogy Sebastian sem. Aztán Sebastiannal üzenetet váltottunk, és kifejezte, ahogy én is, hogy mennyire fontos, hogy továbbra is csináljuk.”

Hamilton ezenkívül azt is elmondta, hogy beszélni akar a Forma-1-el a ceremóniáról.

„Szerintem a továbbiakat szem előtt tartva beszélnünk kell a Forma-1-el a ceremóniát illetően. Jobb munkát kell végezniük.”

Forrás: Hu.motorsport.com